So it begins

Nu är det inte ens en vecka kvar tills resan börjar. En resa som i tanken började ta form för ungefär ett år sen, när Swapnil Makasare från Pune i Indien var på besök i Sverige. Efter en gudstjänst kom Swapnil och Maria Bark fram till Simon och sa "We have great plans for you, you should go to India!" "Ehm, okey, what kind of plans do you have for me in India?" "I don't know, ask God".
 
Vi smakade på tanken och blev mer och mer sugna och ganska snart bestämde vi oss för att vi ville åka tillsammans, jag och och Simon och nu sitter jag här, knappt en vecka före avresa och försöker förbereda mig genom att läsa två rapporter från HCC* (Hindustani Covenant Church); "The situation of children in india" & "Manual for orientation of SVF volunteers". Det känns både intressant och lärorikt, men som de flesta säger; hur mycket man än förbereder sig kommer det bli en chock att komma till landet. Det går inte att föreställa sig hur det faktiskt är. Vi ser fram emot en spännande resa och hoppas att vi ska kunna tjäna Gud och människor de här tre månaderna.
 
Lyssna gärna på den här sången av Jack Johnson och Ben Harper, en uppmuntran om att även om vi känner oss maktlösa inför världens orättvisor så finns det faktiskt mycket vi kan göra för att skapa en positiv förändring. Vi har fått två händer av Gud, låt oss då använda de för att hjälpa den här världen och människorna som lever här.
 
Följ gärna med på vår resa!
//Emma
 
 
 
*HCC är en systerkyrka till missionskyrkan i Finspång och det är i deras församling i Pune som vi kommer vara delaktiga. Följ gärna länken här för att läsa mer om HCC på deras hemsida


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

simmaiindien.blogg.se

23 september lämnar vi Sverige för att vara i Indien i 3 månader... Följ gärna vår spännande resa härifrån! :) Kram Simon och Emma

RSS 2.0