Destination Aurangabad

Majs förvarade i hyddor. Färsk koriander, grön och röd chilli, chico bär, mangoträd, lime, ingefära, sojabönor, linser, bananer och bomull. Allt detta har vi fått se på dagens lantbruks utflykt. Det var väldigt vackert och intressant att se hur det vi köper packeterat i affären från början fått liv och växt upp och skördats. Det är skördetid nu. Majsen förvaras i hyddor i väntan på att jordbrukarna ska få ett bättre pris för den. När priset är bra kan majsen säljas för 1000-2000 RS/ 100kg. Alltså ca 20kr/kg. Ingefära är en riktig ”gamblingkrydda”, ett dåligt år kan man förlora mycket på att odla den. De tre senaste skördarna har gett dålig vinst. Men ett bra år kan man få 4000 RS/100kg -Det här året har bönderna tro på att det ska gå med bra vinst!

Bomullen som odlas här är till stor del organisk. En del i det sociala arbete som Monish (jobbar för HCC, har varit i Finspång och är vår värd här) för här är att informera om exempelvis miljörisker och miljövänligt odlingssätt. Jordbrukarna här har även fått lära sig om ormar för att minska antalet dödsolyckor orsakade av dessa slingrande varelser. Kunskap överlag är en viktig kärna för att få samhället att fungera och utvecklas. Här drivs också ett pojkhostel som finansierats av missionskyrkan i Finspång. Nu när det är Diwali är de flesta pojkarna inte här, men tre glada kids + ”chico” (Monish och Sunitas yngsta dotter J) har vi lekt med  idag! Vi har spelat bandy, lekt jaga (jag och Simon har verkligen jordens sämsta kondition! Vi kände oss som två skröpliga hundraåringar ;)) hör och häpna så lärde vi kidsen en sång - på Hindi! En väldigt enkel men rolig rörelselåt vi lärde oss på youth camp. Översatt går den såhär ”Jesus älskar mig jättemycket, jättemycket jättemycket jättemycket”

På kvällen åkte vi på gudstjänst i Rampurwadi. En plats vi hört mycket om och nu äntligen får se. Det var en fantastiskt mysig gudstjänst i en liten mörk lokal upplyst av ett stearinljus på väggen. Mötet var inte speciellt långt, kanske ca 45 min men det fanns en äkthet och en känsla av gudsnärvaro och jag tänkte ”Det är i de små sammanhangen som det är lättast att hitta Gud. Här är Gud”

Resan till kyrkan äventyrades då bilen ett par hundra meter från kyrklokalen bestämde sig för att ge upp. Något fel med kopplingen. Vägarna här är väldigt dåliga. Så vi fick låta bilen stå kvar i mörkret och gå sista biten, akta oss för komockor och lyssna på ljudet av apor vid sidan av vägen. Hem åkte vi rikshaw, väldigt skumpig färd! Men vi överlevde ;) Vi fick en matlagningskurs av Sunita ikväll, så den som vill och vågar kan få smaka på Indiskt á la Simma när vi kommer hem ;)

Nu ska vi kura ihop hos i sovsäckar och täcken och försöka stänga ute kylan - här märks det att det är vinter. Ca 10 grader ute och ingen värme där vi sover.

Lev väl och simma lugnt!



Kommentarer
Sanna S

Hej kära vänner!

Så fantastiskt roligt det är att få följa er på er resa! Vilken förmån! :-D

Jag läser om skördefesten och det vidunderliga landskapet med alla djur i Aurangabad. Häftigt att vara där under skördetid!!! Vi var ju där en kort sväng i september 2007 och jag minns både apor, utsikter och ekologiska

2012-11-26 @ 08:56:34
Sanna S

Hej kära vänner!

Så fantastiskt roligt det är att få följa er på er resa! Vilken förmån! :-D

Jag läser om skördefesten och det vidunderliga landskapet med alla djur i Aurangabad. Häftigt att vara där under skördetid!!! Vi var ju där en kort sväng i september 2007 och jag minns både apor, utsikter och ekologiska komposter. Vi såg också en bodybuilder ute på ett fält, som gärna ville posa inför kamerorna. Har ni träffat på någon bodybuilder?

Jätteroligt att se familjen Keshkar! När vi var där så var ju Chicko liten - men smart och utåtriktad :-)

Bär det av till Goa nu?
Ha det riktigt underbart och fantastiskt skönt!!!
MÅNGA KRAMAR!

P.s.
Jag vill gärna äta indiskt hos er!!!!
:-D
Gud välsigne er!

2012-11-26 @ 09:03:31


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

simmaiindien.blogg.se

23 september lämnar vi Sverige för att vara i Indien i 3 månader... Följ gärna vår spännande resa härifrån! :) Kram Simon och Emma

RSS 2.0