En helg i Daund

Nu har vi varit på utflykt till "landet"! För att ta oss dit fick vi åka tåg för första gången här i Indien, det i sig en väldigt spännande upplevelse! När tåget stannar kämpar alla sitt yttersta för att kliva av respektive kliva på tåget- samtidigt. Det uppstår en brottningskamp men vi lyckades tack och lov ta oss in helskinnade i samma kupé. Väl där tänker vi placera våra väskor på hatthyllan, men det visar sig att det vi tror är hatthyllor i själva verket är våra sittplatser. Sådär satt vi, nära både tak och fläktar med benen i kors i nästan en och en halv timme :)
 
I Daund har vi bott hos en mycket trevlig pastorsfamilj - familjen Sable. (Ett ganska fräckt namn tycker vi). Vi har följt med pastor Anna på effektiva husbesök - 7 koppar chai på tre timmar..Vi har fått äta mycket god mat, bland annat på pastorsfamiljens tak i månskenet :) Första dagen fick vi besöka två av HCC:s skolor som i Daund är för barn som är tvugna  att arbeta och varken har tid eller råd att gå i vanlig skola. Det var jätteroligt att tröffa barnen som var glada och entusisastiska och gärna visade vad de kunde! Vi lärde dem sjunga "huvud, axlar, knä och tå" och "who is the king of the jungle?" :) 
 
Vi har haft en bra helg och träffat många fina människor som välkomnat oss i deras hem, bjudit på chai, gett mig (Emma) rosor att sätta i håret och till och med gett oss fina tyger för att sy upp indiska kläder! :) 
 
 
Nu börjar vintern ta plats här i Indien och liksom när den gästar Sverige blir många människor sjuka i förkylning och feber, likaså vi så nu är vi trötta och tacksamma över att vara "hemma" igen :) 
 
ps. Vi har sett en get som försökte handla i en kiosk och kor som var målade gula och rosa. True story! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

simmaiindien.blogg.se

23 september lämnar vi Sverige för att vara i Indien i 3 månader... Följ gärna vår spännande resa härifrån! :) Kram Simon och Emma

RSS 2.0