Simmar iväg igen!

Igår kom vi hem från Bhiwandi (Mumbai) fyllda med ny kraft, energi och inspiration! Församlingen vi besökte där växer fram ur fattigdom och i hinduistiska och muslimska kvarter. Vi fick förmånen att lyssna till så många gripande vittnesbörd! Många människor som haft drog- och alkoholproblem som fått möta Jesus och fått sina liv förändrade. De flesta i församlingen har konverterat från andra religioner och är så inspirerande hängivna sin tro och församlingslivet. Vi bodde hemma hos pastor Sunil och hans familj i fem dagar och fick vara med på gudstjänster (de har 2x3h på söndagen. Första gudstjänsten i ett garageliknande utrymme med öppna dörrar), cottage prayer meeting (rekord i att klämma in människor i ett litetlitet enrumshus, de som inte fick plats på golvet stod utanför och lyssnade), "söndagskola" i ett litet hem i ett slumkvarter (Simon berättade om Jona och den stora fisken), kvinnomöte (Första gången Simon deltog på ett sådant) och vi blev varje dag hembjudna på mat hos olika fantastiska välkomnande församlingsmedlemmar. :)
 
Vårt böneliv fick lite utav ett uppsving här. Varje morgon kommer 2-3 medlemmar till kyrklokalen (som ligger i samma hus som Pastorsfamiljens lägenhet, bara en trappa ner) för att be. Pastor Sunil är i ständig bön, bokstavligt talat (till och med innan han svarade i telefon, för rikshaw föraren när vi åkte någonstans etc.) Innan vi gick någonstans bad vi tillsammans. Påvägen ut gick vi in i kyrklokalen och knäböjde framför korset. När vi kom "hem" bad vi och tackade Gud. På alla kyrkliga aktiviteter bad vi och vi har fått be tillsammans med så många människor! Vi har med glädje lovat att fortsätta be för Bhiwandi, för församlingen som växer men också möter så mycket svårigheter som för oss är svåra att greppa, och du får mer än gärna instämma i den bönen!
 
 
 
Vi har fått smaka på mycket spännande mat, ibland mer spännande än god men det har varit intressant! Till frukost fick vi en dag "idli". En vanlig frukost i södra Indien som består av en friterad munkliknande ring utan speciellt mycket smak och en typ av finkornigt-ris-boll, också utan smak. Dessa två doppar man i varm kryddad mjölk och en slags kryddig buljong. - Inte vad man äter till frukost var dag!
En annan morgon fick vi "Poha", en typ av platt, gult ris, jordnötter, chilli och lite annat smått och gott. -Lunch?
Maharastras nationalrätt har vi fått smaka på också! Chapatti fylld med en massa söta deg/kaksmulor som doppas i varm mjölk. Också en intressant lunch ;)
Men extremt mycket god mat har vi fått också :D Kyckling, mutton, fisk, ris, chapatti -you name it :) -mums!

ÄNTLIGEN har vi blivit invigda i indiernas förunderliga värld av sport; Cricket!!
Vi slog och kastade och tog runs tillsammans med en av ungdomarna i kyrkan som hängde där under hela tiden som vi var i Bhiwandi, kul för oss men vi hoppas att han är tillbaka i skolan nu istället för att lira lovsång på kyrkans tak med två glada svenskar ;)
 
Hem åkte vi tåg. Simon blev föst till tåget av en polis med betong och sen satt vi sedvanligt på bagagehyllan de 3 timmarna hem till Pune. Indien är ett spännande land ;)
 
Vi har haft några riktigt välsignade dagar och är nu tillbaka i Pune för att njuta av återstående TVÅ veckor innan vi är hemma i Sverige! Galet vad tiden går fort hörrnini!
 
Simma lugnt!:)
 
-ungdomarna efter söndagens kvällsgudstjänst.. sååå mycket fotograferande och posande!
 
- en riktigt gasad kille som vi blev hembjudna till en kväll, en danskoreograf som också bjöd oss på kvällsmat och pastorns dotter Susan :)
 
 
- de små söta bebisarna sov som små rumpnissar i "hängmattor" :)
 
- vi fick se en fabrik också där de gjorde tyg! Bhiwandi är en stor textilexportör. Det var den sjukaste ljudvolumen från den fabriken!! De måste vara MER än döva de stackarna som jobbar där (och de som bor i närheten)
 
URSÄKTA för alla sneda bilder, det vill säg inte riktigt.. men håll till godo ändå :)
 
 
 


Kommentarer
Carina Alander

Hej på er! Vad skönt att höra att du ( Emma) mår bättre nu. Jag blev så jätteglad för ditt brev!! Nu ser vi fram emot att möta er på Arlanda. Många kramar, mamma!

2012-12-14 @ 22:00:17
BigDaddy

Roligt att ni haft en så härlig vecka!!!
Roligt att ni snart kommer hem igen!!!

2012-12-14 @ 22:48:06


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

simmaiindien.blogg.se

23 september lämnar vi Sverige för att vara i Indien i 3 månader... Följ gärna vår spännande resa härifrån! :) Kram Simon och Emma

RSS 2.0