27september - dagen med Swapnil och skumma affärer...

Efter frukost kom Swapnil och hämtade oss. Vi åkte rikshaw till en litenliten musikaffärdär precis vi tre och butiksägaren fick plats. Efter att ha tittat lite på gitarrerna ringde Swapnil några samtal och plötsligt var vi påväg hem till butiksägaren. En kort man med stor mage och kjol. I mannens lägenhet hade han ett musiklager med en massa gitarrer som bara Swapnil fick se… Hur som haver köpte Simon en gitarr och de 6000 RPS som den kostade lade mannen under sin huvudkudde!
 

Efter gitarrköpet åkte vi för att besöka Swapnils mormor, men hon var inte hemma. Istället fick vi träffa hans yngsta moster, en mycket älskvärd kvinna som bodde i ett litet hus (ca 3x2 m2 + loft). I det lilla hemmet har det bott 7 personer… Kvinnan bjöd oss på chaite (första i Indien!) som var jättegott (inte för sött!) och kex. J Vi skrattade och pratade en stund och avslutade med att be tillsammans.

 Efter besöket var planen att fortsätta färdas med rikshaw, men efter en stund av misslyckade försök att fånga en, åkte en buss förbi och plötsligt säger Swapnils moster till mig ”Hurryhurry! Get up on the bus!!” Förvirrad gör jag som hon säger och hoppas innerligt att Simon och Swapnil också hinner med (det gör dem) – Another first; åka buss i Indien! Om man ville stanna bussen för att stiga av fick man dra i ett snöre som ledde fram till en ringklocka som hängde jämte chauffören och plingelingade! Tids nog hoppade vi av bussen och promenerade hem där vi spelade och sjöng lite tillsammans innan Swapnil blev tvungen att åka till jobbet.

 Även den här kvällen var det bönemöte hemma hos en familj i församlingen.Vi skulle samlas 16:15 vid kyrkan för att åka dit tillsammans. Det dröjde till 17:00 innan alla hade kommit och vi kunde klämma in oss i bilen; 8 personer i en jeep med fem vanliga säten och två uppfällbara i baggaget.. Skrattandes åkte vi hem till familjen som bodde ca 30min från kyrkan.  Vi blev varmt välkomnade och fick slå oss ner i allrummet. Pastorn höll en andakt om vikten av att leva i renhet och att göra sig av med det som drar oss ifrån Gud. Vi bad och sjöng lovsång och vi svenskar kunde åtminstone stämma in i ”Jesus, Halleluja & Hosanna”. Efter mötet blev vi bjudna på jättegod mat; Samosa, chips och något alldeles för sötsliskigt godis. –Jag börjar gilla när det hettar i munnen! (lite lagom :P) Indiskt kaffe fick vi också, sött men gott!

 

Kvällen hemma bestod av musikspelande, popcorn, te och kortspel med våra mysiga roomies :) 

 

Simma lugnt! 

 



Kommentarer
Big Daddy

Vad har jag sagt om att hoppa på saker som rör sig!!!! :-/

2012-09-28 @ 23:36:22
Sanna S

Parle G-kex! Eller hur?
Vad tycker ni om den indiska maten då? Har ni fått några goda chapatis än?

Gud välsigne er!

2012-10-02 @ 09:08:38
Hanna :D

vilken härlig dag :D

2012-10-06 @ 10:04:37


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

simmaiindien.blogg.se

23 september lämnar vi Sverige för att vara i Indien i 3 månader... Följ gärna vår spännande resa härifrån! :) Kram Simon och Emma

RSS 2.0