På besök i Pimpri!

Alldeles för tidigt började våra nya grannar skrika och gapa. Kråkorna som bestämt sig för att det är en JÄTTEBRA idé att husera i träden utanför sovrumsfönstret. Vi är inte överens om den saken.
Alldeles för tidigt ringde klockan och tvingade oss att gå upp, för denna dag, kära vänner  var det Pimpri-time! :) Tanken var att vi skulle åka halv nio för att hinna i tid till gudstjänsten som började kl 10:00, så halv nio stog vi redo utanför grindarna till vår lägenhet och väntade på bilen som skulle ta oss till Pimpri. Men, vi hade visst glömt något! Vi är ju i Indien, här är det Indien-tid som gäller! Dumt av oss att tro något annat... 35 min efter avtalad tid anlände iallafall den efterlängtade "taxin"! En femsitsig, ganska så liten bil. Att den även hade ganska lågt tak fick jag erfara eftersom jag fick sitta i Simons knä hela vägen -vi var 6 personer med förare. Trots komforten var vi alla så trötta att vi somnade på två röda och sedan vaknade vi inte förrens vi stod parkerade framför HCC i Pimpri! 
 
 

Det var en lång gudstjänst - 10:00-13:00 + ungdomssamling efteråt. Men det härliga  här är att gudstjänsterna till största delen består av musik! 30 minuter predikade Akshay utifrån Lukasevangeliet 17:11-17, en del var nattvard och resten av tiden sjöng och dansade söndagsskolan och ungdomsgruppen. :)<3
Vi, tjejerna vi bor med och Akshay framförde (och imponerade lite;)) en lovsång på Hindi som vi övat på här hemma. Vi fick även presentera oss -och så fick vi (helt oförtjänt) blommor och applåder!<3
 
    
 
Det var jätteroligt att träffa ungdomarna i Pimpri och vår vän Vaishali! :) (Hon hälsar så gott till Finspång) På ungdomssamlingen pratade vi mest om vad som händer i deras kyrka som vi kan vara med på, så nu ser vi fram emot att komma tillbaka dit! De verkar ha mycket på gång så vi ser fram emot att hänga med ungdomarna i församlingen :)
 
 
Efter gudstjänsten bjöds det på lassi -mums! (Inte hunden alltså) och efter lite mingel och häng blev vi hembjudna på fantastisk god middag hemma hos pastorn. En riktigt skön lirare som såg ut att sova gott framme på estraden under gudstjänsten och när han inte gjorde det slog han lite lojt på tamburinen ;) Det är den nuvarande pastorn och Steven David som grundat den här HCC kyrkan i Pimpri, 1984.
 
 

Kvällen avslutades hemma i Pune på Pizza hut :) Jag och Simon kom dit före tjejerna och fick vänta en bra stund på dem eftersom vi råkat låsa in vår vän, ledare och rumskompis Akshay i lägenheten.. woopsie ;) (Hädanefter har vi tre punkter på vår checklista innan vi lämnar huset 1. Nycklar 2. Pass & pengar & sådant 3. Akshey? )
 
 
 
simma lugnt!
 


Kommentarer
Sanna S

Wow, det låter som om ni fick en rejäl dos av det som också jag har erfarenhet är riktigt "indiskt" - förseningar, konstiga sovplatser, massa jättegod mat och fantastiska människor med riktig bjudvilja! :-)

Härligt!

Det låter som om ni får en del att göra i Pimpri. Hur känns det?

Gud välsigne er!
KRAMAR!

/Sanna

2012-10-14 @ 20:35:19


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

simmaiindien.blogg.se

23 september lämnar vi Sverige för att vara i Indien i 3 månader... Följ gärna vår spännande resa härifrån! :) Kram Simon och Emma

RSS 2.0