29 september - Dags för Ganesh att bada!

Firandet av Ganesh pågår i flera dagar och sista dagen för man fram sina statyer av elefantguden och slänger den i vattnet, och ber om att Ganesh ska ta med sig alla problem och svårigheter. Det är dans och musik överallt på gatorna som färgats rosa av all färg man kastar på varandra.
 
 
______________________________________________________________________________________________
 
Men vårt fokus är ju inte på hinduismen och dess högtider även om det är roligt och intressant att se, nej vi har sysslat med lite annat idag. Simon, Karin och Sofia följde med Akshay för att undervisa två pojkar. Det blev mycket musik och lite jamande, en av de fantastiska låtarna som lirades var; vi kan spela fiolioliolej... ;)
 
På kvällen åkte vi till Gondua (med reservation för stavning), en statsdel i Pune iallafall. Där var det ungdomsmöte som vi fick vara med på :) Innan mötet blev vi bjudna på supergott chaite hemma hos pastorn i församlingen. Ungdomsmötet var jätteroligt att vara med på :) Det var inte så mycket folk där, vi var nog sammanlagt ca 12 personer, men det gjorde verkligen ingenting, snarare tvärtom. Det är fantastiskt att det finns små sammanhang i en så stor stad. Vi sjöng lovsång, bad och jag (Emma) höll en andakt om att leva livet som en lovsång till Gud och att i allt vi gör försöka ha honom i fokus. Sen lekte vi en massa olika lekar :) Efter mötet bjöd de på samosa -det starkaste vi ätit sen vi kom hit! Jag klarade inte av det alls, men Simon åt upp sin! Det var inte helt lätt att få tag i rikshaws på kvällen för att ta oss hem, men vi lyckades hitta en som jag och tjejerna  hoppade in i medan Simon och två killar hoppade upp på en motorcykel... Vi kom alla hem tryggt och säkert :)
 
 
 
 
 


Kommentarer
Sanna S

Man måste ha HJÄLM på sig när man åker pulk... jag menar indisk motorcykel!!!

2012-10-02 @ 08:42:17
Sanna S

Man måste ha HJÄLM på sig när man åker pulk...jag menar indisk motorcykel!!!

2012-10-02 @ 09:05:19


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

simmaiindien.blogg.se

23 september lämnar vi Sverige för att vara i Indien i 3 månader... Följ gärna vår spännande resa härifrån! :) Kram Simon och Emma

RSS 2.0